Victor wint de Kristallen fiets

Victor glundert met de Kristallen fiets

Onbezonnen in kostuum met een rolkraagtrui vertrok Victor, vergezeld door zijn goede vriend Jef Van Meirhaeghe, naar de uitreiking van de Kristallen fiets.

Hij behoorde tot de kanshebbers, maar alle geïnterviewde kenners slaagde erin om zijn naam nergens te vernoemen.

Zijn prestaties van afgelopen seizoen waren evenwel niet mis. Op zijn Belgische titel tijdrijden na reed hij al zijn podium plekken bij elkaar in internationale World tour wedstrijden.

Uitschieters waren natuurlijk zijn 2 derde plaatsen in de proloog van zowel de Giro als de Vuelta. Het verlengen van zijn Europese titel, een thriller van formaat, bevestigde dat hij tegen de klok aardig uit de voeten kan. Maar het verschil maakte hij in Innsbruck, waar hij met zijn bronzen medaille op het WK TT , op een zucht van de zilveren, zichzelf de geschiedenis boeken inreed.

Als eerste Belg ooit won hij een medaille op een WK tijdrijden en stond hij op het podium met Dumoulin en Dennis, de absolute wereldtop in het tijdrijden!

Dat het tijdrijden in ons Vlaamsche land van modder en kasseien wat onder de radar blijft, kunnen we begrijpen. Het is immers langer geleden dan de laatste Tour zege van Lucien Van Impe, dat er nog eens een landgenoot opstaat die zich internationaal kan onderscheiden in deze meest pure en onwaarschijnlijk harde discipline. Maar ja, win je daar een Kristallen fiets mee en zet je jezelf in de annalen tussen Van Avermaet, Boonen, Gilbert en andere Museeuws?

Op het moment dat Sir Bradley Wiggins het podium betrad stegen de kansen. Wiggins is de huidige uur recordhouder en Victor plant toch een aanval erop? Zou hij speciaal vanuit Manchester komen om een kassei renner te onderscheiden?

Sir Bradley Wiggins palmde onmiddellijk het volledige publiek in, hij scheurde de enveloppe open en maakte in vlot Gents de winnaar van de Kristallen fiets 2018 bekend.

“Ik ben eigenlijk een Gentenaar…en de winnaar is…Victor Campenaerts!!!!”

Wat een onwaarschijnlijk moment! Victor kon het haast niet geloven en trillend van de extase nam hij de trofee uit de handen van Wiggo in ontvangst.

De uur recordhouder en zijn opvolger?

De wielerwereld liet zich van zijn modernere kant zien en bekroonde voor de eerste keer een tijdrijder pur sang met de Kristallen fiets.

Dit is voor Victor de ultieme erkenning en is tevens een signaal naar de jeugd. Je kan als Belgische wielrenner ook succesvol zijn als je het Vlaamse voorjaar laat voor wat het is. Victor bedacht dit volledig zelf en ik ben er zeker van dat dit navolging zal krijgen.

Is tijdrijden dan toch sexy?

Geef een reactie