Nieuws

Vocsnor in Afrika!

Victor in Afrika

Het wielerseizoen is ondertussen volop bezig. Wat vroeger als voorbereidingswedstrijden golden, wordt  nu hevig gestreden in Australië, Argentinië, Spanje, Portugal en Frankrijk om de eerste overwinningen op conto van de ploegen te kunnen schrijven. Toch is er een buitenbeentje in dat hele world-tour peloton, iemand die zich weinig aantrekt van de klassieke wielerregels en ook niet wakker ligt van een gemiste kans op een overwinning in een of andere ronde.

Victor Campenaerts bereidt zich voor op zijn seizoen, ver weg van de klassieke stageoorden zoals Calpe, Mallorca, Bennicasim en andere Girona’s. Eigenzinnig zoals Victor is zocht hij naar een plaats waar hij tijdens de Europese winter lange tijd in perfecte (weers)omstandigheden en op grote hoogte kon trainen. Via zijn contacten en verleden als triatleet viel zijn keuze op het zalige Namibië. Daar In Windhoek huurt hij sinds 2 januari, samen met enkele triatleten, een huisje op 1800 m hoogte. De keuze van de stad, de compagnie en het huis was belangrijk om de lange stage leefbaar te maken. Anders dan het ascetisch leven in een afgezonderd hotel op de Sierra Nevada, geniet hij nu van een normaler dagelijks leven. Het is een komen en gaan van vrienden en triatleten, dan weer een trainer en nu zijn er journalisten en cameramannen ter plaatse. Last but not least mag hij eind volgende week zijn vriendin Fanny Lecluyse verwelkomen! Hij heeft reeds enkele banen voor haar gereserveerd in het plaatselijk olympisch zwembad. Ook tussen de locals kan hij zijn weg vinden. ” We worden hier dagelijks ergens te eten gevraagd, ze komen ons ophalen en brengen ons terug naar huis. We moeten er wel selectief in zijn, kwestie van ons dieet niet te verwaarlozen” dixit Victor. Dit alles maakt dat hij in perfecte en ontspannen omstandigheden zijn hoogtestage kan afwerken. Vergis je niet, er wordt wel degelijk keihard gewerkt. De trainingen in safaristyle, waar hij wordt vergezeld door giraffen, apen, springbokken en slangen, verlopen super. Een voorbeeld van zijn huidige form kwam vorige week, toen hij als gastrijder mocht deelnemen aan het Namibisch kampioenschap tijdrijden. Zijn trainer Kurt Lobbestael had een pittig schema opgesteld. 54 min voor de 44 km! Vocsnor die iedere training punctueel afwerkt klaarde de klus in 54’04” goed voor een gemiddelde van 49km/u en klopte de nieuwe Namibische kampioen Drikus Coetzee met 2’30”!

In de Belgische pers kon je lezen dat dit een mooie prestatie was, maar nog ver verwijderd van de bijna 55km/u die hij zal moeten rijden om het uurrecord te breken.

Iedere dag speelt het uurrecord in zijn achterhoofd. Hij pompte zijn gravelbanden op tot een 5 kg, deed zijn trainingsplunje aan en liet zijn snor staan. 54 minuten later kreeg hij de nationale Namibische trui als respect aangereikt.

Mexico; here we come, Vocsnor zal er klaar voor zijn!!!

Leave a Reply