Nieuws

Vocsnor in Mexico!

Victor Campenaerts gaat op 16 of 17 april een poging wagen om het werelduurrecord van Bradley Wiggins te verbeteren.
Dit betekent dat hij meer dan 54,526 kilometer moet afleggen in één uur.

De Fanclub Victor Campenaerts biedt de mogelijkheid om deze unieke sportgebeurtenis ter plaatse mee te maken!
Er is keuze tussen een korte trip van 12 tot 20 april of een langere periode van 6 tot 20 april.
Ieder kan zich vrij amuseren in het verre Mexico en wordt gebriefd wanneer de recordpoging juist plaats vindt, zodat we gezamenlijk kunnen supporteren tijdens het uur van de waarheid.
Wie interesse heeft meldt zich via fanclub-victorcampenaerts.eu/contact/ of via e-mail naar mexico@fanclub-victorcampenaerts.eu, met vermelding van naam- en adresgegevens en eventuele lidnummer. Wie thuis blijft wordt verwacht in Victors supporterscafé Mombasa waar het evenement live zal worden uitgezonden.

Later daarover meer info op onze website of op Facebook Victor-Campenaerts-Official.

 

Victor: “Het werelduurrecord is een uniek onderdeel van de wielersport en het record verbreken zou voor mij een manier zijn om een klein stukje wielergeschiedenis te schrijven. In onze sport wordt gestreden om overwinningen, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld zwemmen of atletiek, is er geen cultuur van wereldrecords, behalve in dit specifieke onderdeel” … “Ik heb veel respect voor Bradley Wiggins en beschouw me niet als een betere atleet dan hem, maar ik hoop wel zijn record over te nemen. Met de wereldtitel tijdrijden en de Olympische Spelen is het een van mijn drie grote doelen de komende jaren.”

Eind vorig jaar, na het wereldkampioenschap in Innsbruck, maakte Campenaerts met succes verschillende tests in het Velodrome Suisse de Grenchen (Zwitserland) en reisde vervolgens naar Namibië om twee maanden lang op hoogte te trainen. Campenaerts neemt eerst nog met Lotto-Soudal deel aan Tirreno – Adriatico (13-19 maart) met een ploegentijdrit op de eerste dag en een individuele tijdrit op de laatste dag. Dan reist Victor drie weken voor zijn recordpoging naar Mexico om te acclimatiseren.

Victor tracht het werelduurrecord te breken in ideale omstandigheden. Daarom heeft hij de Velodromo Bicentenario in het Mexicaanse Aguascalientes gekozen om de wereld te verbazen.


foto Wenceslao R – 26 september 2018

De Velodromo Bicentenario bevindt zich op 1.800 meter boven zeeniveau. De ijlere lucht en geringere luchtweerstand moeten Victor op weg helpen.
Vandaar ook zijn stage rond Windhoek in Namibië op een hoogte van 1650 meter, om de werelduurrecordpoging voor te bereiden. 
Hij vertrok begin januari naar het zuidelijk gelegen Afrikaanse land en keert volgende week terug.

Indien Victor Campenaerts in zijn poging slaagt, wordt hij de eerste Belg die het uurrecord pakt sinds de UCI in 2014 de regelgeving grondig hervormde.
In de volledige geschiedenis van het werelduurrecord gingen slechts twee Belgen hem de jongste honderd jaar voor: Ferdinand Bracke in 1967 en Eddy Merckx in 1972.

Uiteraard wensen wij Victor veel succes met zijn werelduurrecordpoging!

Leave a Reply