Nieuws

Tirreno-Adriatico

 

Op deze fiets valt Victor het uurrecord aan.

 

Enkele jaren geleden zei ik bij een toevallige ontmoeting tegen Roger De Vlaeminck dat mijn zoon juist Belgisch kampioen tijdrijden was geworden. Nadat we vluchtig samen op de foto gingen zei hij “ goed manneke” en weg was hij.

Tirreno -Adriatico 2019: Victor rijdt zijn eerste competitiekilometers en gaat naar daar om naar eigen zeggen “zijn pistons uit te kuisen”.
Bij de aanvangsploegentijdrit blijkt dat hij in Namibië niet enkel op safari is geweest. Hij is duidelijk de motor van het Lotto-Soudalteam en komt onwaarschijnlijk fris over de streep. Samen met de overgebleven Wellens, Benoot en Marcinski behalen ze een 6de plaats, wat voor het team een succes mag genoemd worden.

De volgende ritten gaat Victor in Safety First modus. Twee maanden Namibië als voorbereiding op het uurrecord in Mexico kan hier zomaar in de schaal geworpen worden. Het steeds meer gekker wordend circus dat zich peloton noemt wordt al langer hoe meer geteisterd door valpartijen met soms dramatische afloop. Dit is een fantastische sport, maar laat ons hopen dat de veiligheid een item wordt die de commercie overstijgt.

Karsten Kroon vroeg zich op Eurosport af of Victor wel geliefd was bij zijn ploeg en ploegmaats, omdat hij dagelijks in de achterste regionen van het peloton binnen kwam en zo weinig van dienst was in het team.

Wielersport is veranderd. Renners pieken naar bepaalde doelen. Bij Victor is dat nu het uurrecord. Heel zijn voorbereiding werd uitgestippeld richting Mexico. Deze Tirreno-Adriatico hoorde daar ook bij.

In de afsluitende tijdrit vlamde Victor (alle toppers ten spijt) naar zijn eerste overwinning in een WorldTour-wedstrijd.

Leuke anekdote: het was van 1976 geleden dat een Belg een TT won in de Tirreno-Adriatico: Roger De Vlaeminck.

Leave a Reply