Nieuws

Champ in Borsbeek!

Vic cycling star

 

De Champ (55,089) is terug in het land!!! En er is goed nieuws!!!

Maandag 10 juni geeft Victor present tijdens het Stan Ockers Criterium op de jaarmarkt in Borsbeek.

Naar analogie van het uurrecord zullen de renners 55,089km afleggen.

Op het parcours van 2,2 km zie je de renners dan om de 2 min passeren. En als Victor samen met Belgisch kampioen Yves Lampaert en Thomas De Gendt start, kunnen we zeker spektakel verwachten! Start om 16u.

Het werelduurrecord verbeterd, gevallen in de proloog van Romandië , waarna hij in de afsluitend tijdrit op een ontketende Primoz Roglic stuit. En dan de Giro. Door de lange ritten, de vele beklimmingen en het slechte weer, was het een heel harde ronde. Voor Victor was het sparen, sparen, sparen. En dan die ongelofelijke pech in de zware tijdrit naar San Marino, die hij anders nooit had kunnen verliezen…  Uiteindelijk start hij als uitgesproken favoriet in de afsluitende tijdrit, met een prachtige aankomst in de Arena di Verona. Met de snelste tussentijd lijkt hij zijn favorietenrol waar te maken, maar de Amerikaan Chad Haga mijdt de risico’s niet en stort zich als een valk in de afdaling. Hij stoot Victor uit de Hot Seats en weer moet hij zich tevreden stellen met een ondankbare 2de plaats.

De verwachte overwinning bleef uit, maar als je op drie tijdritten drie keer tweede wordt, kan je moeilijk zeggen dat je niet goed bezig bent. In vergelijking met vorig seizoen is het weer een serieuze stap vooruit. Dat kan je ook zien aan de waardering die hij in het buitenland krijgt. Deze maandag nog stond hij in Italië aan de start van een – na Giro – avondcriterium in de buurt van Venetië. Er werden 4 vedetten op het podium geroepen. Vincenzo Nibali, bergkoning Giulio Ciccone, Ronde van Vlaanderen winnaar Alberto Bettiol en onze Victor Campenaerts.  Op zijn weg naar het podium werd hij ondersteund door zijn uurrecord hit Full Gazz!!!

Wat een verschil met zijn beginperiode bij Topsport Vlaanderen. Tijdens Luik- Bastenaken – Luik werd hij door Fränk Schleck uit het peloton geduwd, met de woorden…” wat kom jij hier doen manneke, je bent pelotonvulling”.

Ik weet niet of Fränk Schleck maandag komt kijken, maar de Vocsnor supporters zullen in groten getale aanwezig zijn. Victor is in het land en het uurrecord is van’t stad!!!

Leave a Reply