Nieuws

Van Namibië naar UAE

Vocsnor_Downhill

Zo, zeven weken Namibië zitten er op. Victor is ondertussen aangekomen in de Verenigde Arabische Emiraten waar hij zondag (23/02/2020) zal starten in de UAE-Tour. Zijn stage is super verlopen, met als hoogtepunt winst in de grootse Namibische wielerkoers: de Nedbank road challenge. Niet zozeer de overwinning, die zijn reeds zeer goede form etaleerde, wel het feit dat hij zijn prijzengeld kon doneren aan het plaatselijke Physically Active Youth Charity. Het enthousiasme en de warmte waarmee dit initiatief onthaald werd en dat hij iets terug kon doen voor de bevolking, maakte hem zeer gelukkig. Dit geeft aan dat hij ondertussen meer is dan enkel wielrenner. Hij gaat helemaal mee in het Qhubeka verhaal dat zijn team NTT ondersteunt. Dit is een project in Zuid-Afrika dat kinderen en volwassenen fietsen schenkt zodat ze naar school of werk kunnen rijden.

Na de UEA-Tour komt Parijs-Nice waar Victor zijn eerste tijdrit van het seizoen zal rijden, maar daar later meer over.

Succes Vocsnor!

Volg de UAE-tour dagelijks op Eurosport.

 

Leave a Reply