Nieuws

Terugblik op de kampioenschappen

Even een terugblik op de voorbije kampioenschappen, die Victor betwistte.

Dit na zijn val in de Tour of Czech en de daarbij opgelopen blessures: twee barstjes in de ruggewervel en een gekneusde rib.
Victor wist dat een derde Belgische titel moeilijk zou worden,  tegen een in-uitmuntende-conditie-verkerende Wout Van Aert. In een interview daags voor de wedstrijd deed hij deze opmerkelijke uitspraak: ” Ik ben niet 100%, wel 99% en dat maakt op de tijdrit van morgen dat ik 36 seconden trager zal rijden”.

De ontketende Wout van Aert volgde zichzelf op als Belgisch kampioen en Victor pakte het zilver met…30 seconden achterstand.

Niet dat hij aan 100% had gewonnen, maar we weten welke berekening hij had gemaakt.

 

Zeer tevreden met zijn tweede plek, achter de beste renner ter wereld op dit moment, vertrok hij naar het Europese kampioenschap in het Franse Plouay.

Daar leek een derde Europese titel een evidentie. Niets was minder waar. De Zwitserse hardrijder Stefan Küng pakte het goud voor Rémi Cavagna.
Victor, de gedoodverfde topfavoriet moest zich tevreden stellen met brons.

Dit was in tegenstelling tot het Belgische kampioenschap een serieuze teleurstelling. Victor kon het moeilijk plaatsen. Naar zijn gevoel had hij een perfecte en een straffere tijdrit gereden dan op het BK. Küng en Cavagna had hij al ettelijke keren geklopt,… dit viel zwaar.
Na een grondige analyse bleek ook hier 99% niet voldoende. De 5 dagen zonder training na de val en het voortdurend pijn verbijten bleken de 1% die hij miste.

 

Dit werd twee dagen later ook duidelijk in de wegrit. Voor Victor was het zijn eerste nationale selectie voor een wegrit. Met enige zenuwachtigheid ging hij van start. Hij wou bewijzen dat de selectie gerechtvaardigd was.

Tot op 40 km van het einde was hij constant in de voorste gelederen te zien. Hij dichtte verschillende gaatjes en lanceerde de eerste serieuze prik van Sep Vanmarcke.

Daarna was zijn rol uitgespeeld. Na de wedstrijd kloeg hij van heel slechte benen: “Ik kon geen natte gazet in twee rijden”, deze rennerstaal illustreert hoe het gevoel was. ” Ik moet dringend terug volume trainen, na Tsjechië heb ik geen enkele duurtraining meer kunnen doen”.

 

Duurtraining had hij op vrijdag niet nodig. Tijdens de mixed relay was hij veel te sterk voor zijn ploegmaats, Jasper De Plus moest na 3 km lossen en iets verder miste Rune Herregodts een bocht en belandde in de gracht. Victor moest wachten op de eerder geloste De Plus, er moest immers met 2 gefinisht worden. Dit was een aanfluiting voor het professionele wielrennen!

Deze nieuwe discipline werd voor de tweede maal georganiseerd. Het ploegentijdrijden, 3 mannen die daarna worden afgelost door 3 vrouwen, kan een nieuw paradepaardje worden.

Maar dan moeten er toppers aan de start komen!

 

Na de terugreis van Plouay is de pijn aan de rug teruggekeerd. Ook heeft hij bovenop nog een gigantisch zitvlakblessure opgelopen.

Van 7/9 tot 14/9 start hij in Tirreno-Adriatico en op 20/9 maakt hij zich op voor de tijdrit van het WK in Imola.

Hopelijk kunnen we daarna met schitterend nieuws komen.

Succes Victor!!!

Leave a Reply