EvenementenKoersNieuwsRonde

Eerste wedstrijd van het seizoen

Het is zover…
Victor start nu zondag in zijn eerste wedstrijd voor het seizoen 2021.
In de Clasica de’ Almeria zal hij voor het eerst te zien zijn in het mooie shirt van Team Qhubeka Assos. De wedstrijd is ook te volgen op Eurosport.

Zijn seizoen zal er ditmaal ietwat anders uitzien: Victor wil zijn kans wagen in de voorjaarsklassiekers en zo zijn terrein uitbreiden.

Enkel focussen op het tijdrijden gaat hij niet meer doen. De concurrentie is zo sterk geworden dat de kansen zijn geslonken op bv. een roze trui in de openingproloog van de Giro, de Spelen. Zelfs voor de kampioenschappen heeft hij geen zekerheid meer.
Niet dat hij zich laat wegdrukken, maar realisme is altijd een van zijn sterke punten geweest. In het verleden zei Victor dat hij voor het roze ging en kwam hij 1 sec te kort op Dumoulin in 2018. Met een ontketende Ganna gaat hij deze uitspraken voorlopig niet doen.

In de laatste Giro werd hij 2de in de afsluitende TT voor Dennis, maar de  overwinning van Ganna was zo verpletterend dat nederigheid hier op zijn plaats is.

Victor koerst om te winnen en zeker om zich in de kijker te rijden.

De Omloop Het Nieuwsblad is daar een perfecte gelegenheid voor. Een koers die 2 maal voorbij zijn nieuwe woonst passeert motiveert hem enorm. Uitkijken naar het openingsweekend!!
Het voorlopig programma van Victor ziet er als volgt uit:
14/2/2021 : Clásica de Almería
27/2/2021 : Omloop Het Nieuwsblad
28/2/2021 : KuurneBrusselKuurne
7/3-14/3/2021 : ParijsNice
26/3/2021 : E3 prijs Harelbeke / Saxo bank classic
Na de E3 volgt een evaluatie en valt de beslissing of hij zal debuteren in Vlaanderens mooiste en wie weet in Parijs-Roubaix.
Zo beste supporters, veel om naar uit te kijken!
We wensen Victor veel succes tijdens deze campagne.

Leave a Reply