Biografie

 

Victor Campenaerts was een jongen die op zijn 6 jaar – tegen zijn zin – 3 keer per week ging zwemmen. Dat zwemmen bleek vanaf het begin best intensief. Victor probeerde wanneer mogelijk een training te ontlopen. Maar tijdens die zwemjaren ontwikkelde Victor inhoud, trainde hij dagelijks met een coach naast het zwembad, kweekte wedstrijdmentaliteit en leerde leven voor zijn sport.

 

Ondertussen stootte Victor – onder andere door zijn constitutie – op zijn limieten en voelde hij dat de zwemtop niet voor hem was weggelegd.

Kurt Lobbestael, een trainer die wetenschappelijk te werk gaat, kon Victor motiveren om op details te werken.

Na het befaamde “daten met Carlien”-incident, waardoor hij niet voluit mocht gaan tijdens de eerstvolgende tijdrit in de Giro d’Italia, bekoelde de liefde.
Met ondertussen weer een Belgische en Europese titel op zak keerde hij na twee jaar Nederlandse loondienst in 2018 terug naar het vertrouwde nest van nu Lotto-Soudal.
 
Het knechtenlivrei wordt afgeschud en bij zijn nieuwe team kan Victor zich volledig toespitsen op zijn specialiteit: het tijdrijden! Hij gaat terug samenwerken met trainer Kurt Lobbestael en breidt zijn begeleidingsteam uit met een kinesist, arts en een wetenschapper.
Deze aanpak werpt zijn vruchten af en de resultaten blijven niet uit.
Victor Campenaerts zit gefocust op de fiets

Het knechtenlivrei wordt afgeschud.  Bij zijn nieuwe team kan Victor zich volledig toespitsen op zijn specialiteit: het tijdrijden!

Met terug een Belgische en Europese titel beleeft Victor in Innsbruck zijn eerste hoogtepunt! Met een bronzen medaille na Rohan Dennis en Tom Dumoulin rijdt hij zich de geschiedenisboeken in door als eerste Belg ooit een medaille te halen op een WK tijdrijden!

Zijn schitterend seizoen 2018 wordt bekroond met het winnen van de Kristallen Fiets. Door de status die hij ondertussen heeft verworven krijgt Victor van het Lotto-Soudal team de volledige vrijheid om zich voor te bereiden op zijn volgend prestigieuze doel:

 

HET WERELDUURRECORD!

Na een hoogtestage van 2 maanden in Namibië, keert hij terug in hoogform. In Tirreno- Adriatico klopt hij de wereldtop en wint hij zijn eerste World Tour tijdrit! Met het moraal van de overwinnaar trekt Victor met zijn hele entourage naar Mexico.
Op 16 april 2019 rijdt hij in Aguascalientes heel de wereld in verstomming.

Victor verpulvert het uurrecord dat op naam van Bradley Wiggins stond en snelt naar een onwaarschijnlijke 55.089 km!
Hiermee nestelt hij zich in het rijtje van de groten uit de wielergeschiedenis: Coppi, Anquetil, Merckx, Moser, Indurain, Wiggins en nu Victor Campenaerts!